
| Rekabet Kurumu’ndan Coca-Cola’ya Ağır Ceza |
| 26.11.2025 |
Rekabet Kurumu'ndan Coca-Cola'ya Ağır Ceza: Yerinde İncelemeyi Engellemenin Bedeli 282 Milyon TLRekabet Kurumu, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun kapsamında Coca-Cola Satış ve Dağıtım AŞ (COCA-COLA) şirketine, yerinde incelemeyi engelleme eylemi nedeniyle 282.416.376,34 TL tutarında idari para cezası uyguladı. Bu ceza, Kurum'un denetim yetkisinin engellenmesinin ciddi yaptırımlarla karşılandığını bir kez daha gösterdi. Yerinde İnceleme Yetkisi ve Önemi4054 sayılı Kanun, rekabet ihlallerini ortaya çıkarmak için Kurum uzmanlarına önemli yetkiler tanır. Bu yetkinin verimli kullanılması, etkin rekabetin tesis edilmesi açısından hayati öneme sahiptir.
İhlal Nasıl Gerçekleşti?Rekabet Kurumu tarafından 7 Ekim 2025 tarihinde COCA-COLA'da gerçekleştirilen yerinde inceleme sırasında kritik bir ihlal tespit edildi:
Yaptırım ve Ceza MiktarıYerinde incelemenin engellenmesi ve/veya zorlaştırılması, Kanun’a göre teşebbüslerin cirolarının binde beşi oranında idari para cezası ile cezalandırılmasını gerektirmektedir.
|
| G nderen: haber 424 defa okundu |
| Eskişehir Mezar Yapımı Mezarcı Mermer,Granit,Mozaik Mezar ve Aile Duvarı Yapımı Sütlüce Mh. İstiklal Cd. No:142/A (Esentepe Mezarlığı) - Eskişehir |
| Ziyaret i: 13.999.953 - Hit: 14.502.033 |
| eskisehirburada.com yesidir |