Eskişehir’in Dev Markası Eti’den Stratejik Atamalar: Satış Liderliği Yenilendi
3.04.2026 

Eti’nin Global Satış Ağına İki Güçlü İsim: Mertol Kurtoğlu ve Evrim Öztürk

Türkiye’nin köklü lezzet devlerinden Eskişehir merkezli ETİ, globalleşme vizyonu doğrultusunda organizasyon şemasını güçlendirmeye devam ediyor. Şubat 2026 itibarıyla yürürlüğe giren yeni atamalarla; Mertol Kurtoğlu ETİ’nin Avrupa, MEA ve CIS bölgelerinden sorumlu Satış Başkanı olurken, Evrim Öztürk ise ETİ Türkiye Satış Başkanlığı görevini üstlendi.

Mertol Kurtoğlu: Yerelden Küresel Satış Mimarlığına

ETİ bünyesinde uzun yıllardır kritik dönüşümlere imza atan Mertol Kurtoğlu, yeni dönemde ETİ Global İcra Kurulu Üyesi olarak uluslararası arenadaki operasyonların başına geçti. Kariyerine ETİ’de Satış Yöneticisi olarak başlayan Kurtoğlu, özellikle 2008 yılında Yerel Zincir Kanal Satış Müdürlüğü yapılanmasını kurarak şirketin perakende stratejilerinde devrim yaratmıştı. Uludağ Üniversitesi mezunu olan Kurtoğlu, son olarak yürüttüğü Türkiye Satış Grup Başkanlığı tecrübesini artık Avrupa, Orta Doğu, Afrika (MEA) ve Bağımsız Devletler Topluluğu (CIS) pazarlarındaki büyüme hedeflerine aktaracak.

Evrim Öztürk: Endüstri Mühendisliği Vizyonuyla Türkiye Satışı

ETİ Türkiye’nin satış operasyonlarının yeni kaptanı ise deneyimli isim Evrim Öztürk oldu. ODTÜ Endüstri Mühendisliği mezunu olan ve kariyerine saha satışında başlayan Öztürk, 2008 yılından bu yana ETİ çatısı altında teknoloji ve ticari pazarlamanın kesiştiği noktalarda uzmanlaştı. Stratejik projeler ve kanal büyüme planlarındaki liderliğiyle tanınan Öztürk, son üç yıldır yürüttüğü Gelişen Pazarlar Grup Başkanlığı görevinin ardından, ETİ Global İcra Kurulu Üyesi ve Türkiye Satış Başkanı olarak iç pazardaki dinamikleri yönetecek.

Eskişehir’den Dünyaya Uzanan Satış Ağı

Şubat 2026 itibarıyla koltuklarına oturan her iki yönetici de ETİ’nin hem yerel pazardaki liderliğini koruma hem de küresel bir oyuncu olma stratejisinin merkezinde yer alıyor. Şirketin modern ve geleneksel kanal yapılarını yakından tanıyan bu isimlerin ataması, ETİ’nin sadece bisküvi ve çikolata üretimiyle değil, aynı zamanda operasyonel yönetim kapasitesiyle de global standartları hedeflediğini gösteriyor. Eskişehir sanayisinin amiral gemisi olan ETİ, bu hamleyle bölgedeki istihdam ve üretim gücünü dünya pazarlarıyla daha entegre bir hale getirmeyi amaçlıyor.

G nderen: haber
369 defa okundu 
 


Ekonomi
OEDAŞ’ın "Enerjimiz Eşit" Projesine Uluslararası Bir Gurur Daha!
Eskişehir’in Dev Markası Eti’den Stratejik Atamalar: Satış Liderliği Yenilendi
Eskişehir’de Gıda Denetimlerinde Taviz Yok: 1 Milyon 558 Bin TL Ceza!
Yenilenebilir Enerjide Tarihi Eşik: Rüzgâr ve Güneşin Payı %33’e Yükseldi
Mart Ayı Dış Ticaret Bilançosu: İhracat 21,9 Milyar Dolar Olarak Gerçekleşti

Güncel
Eskişehir’de Hacı Adayları Eğitimlerini Tamamladı
Çarşı Trafiğine Yıkım Düzenlemesi: 6-10 Nisan Tarihlerine Dikkat!
Tepebaşı Meclisi’nde "Sayıştay Raporu" Tansiyonu: Başkan Yeni Duymuş
Kepez: "Hizmet Durmuyor, Yeniden Yapılanma Var"
Eski Devlet Hastanesi Arazisi İçin Net Mesaj: "Burası Sağlık Alanı Kalacak"

 

 
Sağlık
Eskişehir Halk Sağlığı Başkanlığı’ndan Otizm Farkındalığına Akademik Destek
Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü’nden İlkokul Öğrencilerine Eğitim
“Tablet nesli” kitapla tanışmadan okula başlıyor!
Hücrelerin Paslanmasını Önleyen Kalkan: E Vitamininin Gizli Gücü
Süt Dişleri Kalıcı Dişlerin Rehberidir: İlk Muayene İçin Bir Yaş Kritik


Eskişehir Mezar Yapımı Mezarcı
Mermer,Granit,Mozaik Mezar ve Aile Duvarı Yapımı
Sütlüce Mh. İstiklal Cd. No:142/A (Esentepe Mezarlığı) - Eskişehir 
Ziyaret i: 14.784.727 - Hit: 15.356.305
eskisehirburada.com yesidir