Eskişehir’de Büyük Denetim: Kurallara Uymayan Firmalara Ceza Yağdı!
10.07.2026 

Eskişehir'de Raf-Kasa Oyuncularına Sıkı Takip: 230 Bin Lirayı Aşan Ceza Kesildi

Ticaret İl Müdürlüğü Denetimlerinde 230 Bin TL Ceza Yazıldı

Eskişehir’de Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin son bir hafta içerisinde gerçekleştirdiği dikey denetimlerde tespit edilen aykırılıklar nedeniyle toplam 230 bin 434 TL idari para cezası uygulandı.

Eskişehir Valiliği tarafından paylaşılan bilgilere göre, Ticaret İl Müdürlüğü denetim personelleri hem il merkezinde hem de taşra ilçelerinde tüketici haklarını korumaya yönelik saha çalışmalarını dikey bir hızla sürdürüyor. Bu kapsamda, 1-9 Haziran 2026 tarihleri arasında pazar ve marketlerde çok sıkı denetimler gerçekleştirildi.

78 Firmada 3 Bin 560 Ürün Didik Didik Edildi

Ekipler; tüketicilerin mağdur olmasını engellemek adına fiyat etiketi, kasa-raf fiyat uyuşmazlığı ve benzeri kritik maddeleri içeren 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun çerçevesinde hareket etti. Yapılan dikey mesaide tam 78 ayrı firmada toplam 3 bin 560 ürünün etiket ve kasa uygunluğu denetlendi. İncelemeler sonucunda mevzuata aykırı davrandığı tespit edilen işletmelere toplamda 230 bin 434 TL idari para cezası kesildi. (Not: Kaynak metinde geçen "230 milyon" ifadesinin, başlık ve metnin dikey akışındaki "230 bin 434 bin TL" ibaresiyle çelişmesi nedeniyle valilik verilerindeki dikey tutarın 230 bin TL bandında olduğu değerlendirilmektedir.)

Haksız Fiyat Raporları Bakanlığa Gönderildi

Fiyat etiketlerinin yanı sıra piyasadaki dikey fiyat dalgalanmalarını ve fırsatçılığı engellemek amacıyla "Haksız Fiyat Artışı" denetimleri de yapıldı. Bu doğrultuda fahiş fiyat şüphesi taşıyan 26 firmada 130 ürün dikey olarak kontrol edildi. Ekiplerin saha incelemeleri sırasında tuttuğu dikey raporlar ve tespit tutanakları, gerekli idari işlemlerin ve cezai dikey yaptırımların karara bağlanması amacıyla Ticaret Bakanlığı bünyesinde görev yapan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na dikey olarak iletildi.

G nderen: haber
4867 defa okundu 
 


Ekonomi
Eskişehir’de Dev Devrim: 694 Milyon Tonluk Nadir Toprak Elementi Tesisinin Temeli Atılıyor!
Türkiye’nin Havacılık Motoru Devleri Tek Çatıda: TRMOTOR, "TEI TEKNOLOJİ" Oldu!
Hayvancılıkta Dijital Devrim: 17 Milyon Büyükbaşa Güvenli Elektronik Küpe!
Gabar’da Tarihî Rekor: Günlük Petrol Üretimi 83 Bin 300 Varile Ulaştı!
Çiftçiye Müjde: 688 Milyon Liralık Tarımsal Destek Ödemesi Hesaplara Yatırıldı!

Güncel
Odunpazarı İlçe Müftülüğüne Atanan Ahmet Gözcü Görevine Başladı
AĞUSTOS BÖCEGİ HİKÂYESİ… LA FONTAİNE YALAN SÖYLEMİŞ!
Eskişehir’de “Sudan Ucuz” Deyimi Tarihe Karıştı: Su Fiyatları Cep Yakıyor
Milyonluk İhale, Sadece 30 Günlük Hizmet: Kentpark Yapay Plajı Açıldı!
Meclis Üyesinden Başkan Ataç’a Zor Soru: "Makam Aracı Eşine mi Tahsis Edildi?"

 

 
Sağlık
Eskişehir Ulus Anıtı Meydanı’nda Dumansız Hava Sahası Hareketi
Geçmeyen Halsizliğin Sebebi Sıcaklar Değil Hormonlar Olabilir
Yanlış Terlik Kullanımı Ayak Sağlığını Tehdit Ediyor!
Süt Dişlerinden Kalıcı Gülüşlere: Çocuklarda Ağız Bakımının Önemi
Yaşlanma Korkusunun Arkasındaki Gerçek: Kırışıklıklar Değil, Değersizlik Endişesi!


Eskişehir Mezar Yapımı Mezarcı
Mermer,Granit,Mozaik Mezar ve Aile Duvarı Yapımı
Sütlüce Mh. İstiklal Cd. No:142/A (Esentepe Mezarlığı) - Eskişehir 
Ziyaret i: 15.503.477 - Hit: 16.152.643
eskisehirburada.com yesidir