Eskişehir’de "Proje Beklerken Anket Geldi" Tepkisi
16.10.2025 

Vatandaşın Sorunları Hala Tespit Edilmedi mi?

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin, kentteki "öncelikli sorunları tespit ederek çözüm üretme sürecine halkın katkı sağlaması" amacıyla kapsamlı bir Vatandaş Memnuniyet Anketi düzenleyeceğini açıklaması, şehirde tartışmalara neden oldu. Kentsel dönüşüm, içinden çıkılmaz hale gelen trafik ve altyapı gibi acil çözüm bekleyen konularda somut adım bekleyen Eskişehirliler, anketin zamanlamasını ve gerekliliğini sorguluyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, anketle "Hemşehrilerimizin görüşleriyle yol alarak Eskişehir’i daha adil, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir kent haline getirmeyi hedefliyoruz" dese de, kamuoyunda bu çalışmanın, seçimin üzerinden bu kadar zaman geçmesine rağmen hala sorunların tespit edilemediği anlamına geldiği yorumları yapılıyor.

Vatandaş: "Sorunlar Belli, Anket Sorumluluktan Kaçış"

Anketin yaklaşık 5-7 dakika süreceğinin açıklanması üzerine görüş bildiren 50 yaşındaki bir Eskişehirli, belediyenin yaklaşımını sertçe eleştirdi:

  • Sorunlar Zaten Açık: Vatandaş, şehrin sorunlarının seçim öncesinde tüm adaylar tarafından zaten açıklandığını ve anket yapmaya gerek olmadığını belirtti. Acil sorunları tekrar hatırlattı:

    1. Kentsel Dönüşüm

    2. Trafik

    3. Bozuk, köstebek yuvasına dönmüş yollar

    4. Kapakları olmayan ve nüfusa yetmeyen çöp konteynerlarının yarattığı sağlık sorunları.

  • Danışmanlar Neden Var?: Vatandaş, "Başkanın uzman danışmanları neden var?" sorusunu yönelterek, şehrin uzman danışmanlarla projeler üzerinden yönetilmesi gerektiğini, vatandaşın taleplerinin (Pazar, otopark vb.) her zaman kent planına uygun şekilde karşılanamayacağını vurguladı.

  • Sorumluluktan Kaçış İddiası: Vatandaş, Büyükşehir Belediyesi'nin bu anket çalışmasının, "bir şeyler yolunda gitmediğinde, biz her şeyi vatandaşa sorduk diyerek sorumluluktan kaçmaktan başka bir amaç taşımadığı" düşüncesini dile getirdi.

Eskişehir halkı, özellikle kentsel dönüşüm ve trafik gibi kronikleşen sorunlarda vaat edilen projelerin hayata geçirilmesini beklerken, belediyenin öncelik belirleme amacıyla anket düzenlemesini "Proje beklerken anket geldi" şeklinde yorumluyor. Vatandaş, başkana ve ekibine yetki verildiğini ve artık yapılması gerekenlerin belli olduğunu belirterek, acil çözümlere odaklanılması çağrısında bulundu.

G nderen: haber
1041 defa okundu 
 


Ekonomi
471 Milyon Liralık Tarımsal Destekleme Ödemesi Çiftçilerin Hesaplarında
Türkiye’den 30 Milyar Dolarlık Teknoloji Hamlesi
Bağ-Kur’lulara Erken Emeklilik Yolu Açılıyor
İnönü İlçesinde Şeker Pancarı Tarla Günü Düzenlendi
Eskişehir’de Fiyat Etiketi ve Haksız Fiyat Artışı Denetimleri Devam Ediyor

Güncel
Trafikteki Araç Sayısına 2 Binden Fazla Araç Daha Eklendi
Tepebaşı Kavşağı’nın Kapalı Kalma Süresi Uzatıldı!
Vali Aksoy Açıkladı: Eskişehir’e 123 Yeni Proje Yolda, Toplam 457 Yatırım Takipte
Eskişehir’de "Proje Beklerken Anket Geldi" Tepkisi
Ünlüce’nin ‘Trafik Yok’ İddiası Çözümsüzlüğü Perdeliyor mu?

 

 
Sağlık
Diyabette Korkutan Artış: Türkiye, Avrupa’da Zirvede!
Çocuğunuzun Diş Yaşı Kaç?
Sarı Nokta Tedavisinde Göz İçi Teleskopik Mercek Uygulaması Başarılı Sonuçlar Veriyor
Göz Yaralanmaları Gözünüzden Kaçmasın! Geç Kalmak Kalıcı Hasara Yol Açabilir
Çocuklukta Kazanılan Alışkanlıklar Yaşam Kalitesini Belirliyor


Eskişehir Mezar Yapımı Mezarcı
Mermer,Granit,Mozaik Mezar ve Aile Duvarı Yapımı
Sütlüce Mh. İstiklal Cd. No:142/A (Esentepe Mezarlığı) - Eskişehir 
Ziyaret i: 13.795.266 - Hit: 14.274.159
eskisehirburada.com yesidir