Yeşiltepe Kentsel Yenileme Projesi’ne Mahalle Sakinlerinden Tepki Büyüyor
7.11.2025 

Eskişehir Yeşiltepe Mahallesi'nde yürütülen Kentsel Yenileme Projesi, mahalle sakinlerinin şikayetleri ve tepki eylemleriyle karşılaşıyor. Bir grup mahalle sakini, Tepebaşı Belediye Binası önünde bir araya gelerek projeye olan itirazlarını dile getirdi.

Mahalle sakinleri adına konuşan Halil İbrahim Arslan, kendilerinin ayrım nizam ada bazlı imar projesi istemediklerini belirterek, yaşadıkları mağduriyeti ve taleplerini anlattı.

Temel Şikayetler ve Mağduriyetler

Halil İbrahim Arslan, mahalle sakinlerinin projeye itiraz etme nedenlerini ve belediye yönetimini eleştiren noktaları şu şekilde sıraladı:

  • Dayatma İddiası: Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen döneminde teras katlara izin verilmesiyle evlerin yenilenmeye başladığını, ancak Tepebaşı Belediyesi'nin inşaatları durdurarak ada bazında kentsel yenileme projesini adeta dayattığını iddia etti.

  • Mülkiyet Mağduriyetleri: Projenin askıya çıkmasıyla birlikte, mahalle sakinlerinin bilgisi dışında:

    • Birçok binanın 4-6-7 gibi birleştirildiğini.

    • Şahsi tapuların hisselenmiş hale getirildiğini.

    • Arsa paylarının çok küçüldüğünü gördüklerini belirtti.

  • Ranta Yönelik Proje Suçlaması: Projenin mağduriyetlerle dolu ve ranta yönelik olduğunu öne sürdü ve Yeşiltepe'de evler ve yaşayan insanlar olduğu için projenin boş arsalara uygun olduğunu, kendi mahallelerine uygulanamayacağını savundu.

  • Edinilmiş Hak İhlali: 1989 yılında mahallenin elinden alınan, caddeler 4 kat, sokak araları 3 kat olan imar rejimini geri istediklerini belirtti. Verilen hakkın geri alınamayacağını, bunun "edinilmiş hak müktesep hak" olduğunu ve hukuka aykırı olduğunu savundu.

Açık Oturum Teklifi ve Hukuk Çağrısı

Halil İbrahim Arslan, taleplerinin ciddiye alınması için Tepebaşı Belediye Başkanı'na bir teklifte bulundu:

🗣️ "Bir televizyon kanalında veya sosyal medya platformunda mahalle temsilcilerimizle sizin yüksek okul okumuş mühendislerinize bir açık oturum teklif ediyorum. Sizin için çok iyi bir teklif yüksek okul okumuşlara karşı bizler, vatandaş görsün haklıysanız projeniz başımız üstüne."

Arslan, konuşmasının sonunda, Belediye Başkanı'nı hukuka uymaya davet etti ve Yeşiltepe mahallesinin istemediği bir projeyi uygulamama kararını vicdanına bıraktığını belirterek açıklamayı sonlandırdı.

G nderen: haber
589 defa okundu 
 


Ekonomi
Eskişehir Sanayi Odası’ndan İhracat Odaklı Yeni UR-GE Projesi Onaylandı
500 Bin Sosyal Konut Kampanyası: e-Devlet Başvuru Detayları
OEDAŞ Bilecik İl Müdürlüğü Yeni Hizmet Binası Törenle Açıldı
RİAD Başkanı Şentuna: "Eskişehir’in Uluslararası Ticari İlişkilerini Geliştirmeye Kararlıyız"
Eskişehir OSB MEGEM’de 45. Dönem Mezuniyet Heyecanı

Güncel
Yeşiltepe Kentsel Yenileme Projesi’ne Mahalle Sakinlerinden Tepki Büyüyor
Cidde Sokak Bağlantısı Açıldı, Ancak Yolun Darlığı Tartışma Yarattı
Eskişehir’de Sabah Ezanı Saatlerine Düzenleme
"Küçük Şehir Tramvayı" Yüksek Yolcu Yoğunluğunu Karşılayamıyor
Eskişehir’de Su Fiyatı Yükselişte: Kasım Ayı Zamlı Fiyatlar Açıklandı

 

 
Sağlık
Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi Diyabet Okulu Mezunlarını Verdi
“Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Temel Eğitimleri” Başarıyla Sonuçlandı
Organ Bağışı Haftası: Eskişehir’de Kapsamlı Farkındalık Etkinlikleri Düzenlendi
Çocuklarda Grip (İnfluenza): Belirtiler, Riskler ve En İyi Korunma Yöntemi
Hareketsizlik Artriti Körüklüyor: Soğuk Havalar Şikayetleri Artırıyor!


Eskişehir Mezar Yapımı Mezarcı
Mermer,Granit,Mozaik Mezar ve Aile Duvarı Yapımı
Sütlüce Mh. İstiklal Cd. No:142/A (Esentepe Mezarlığı) - Eskişehir 
Ziyaret i: 13.888.510 - Hit: 14.379.246
eskisehirburada.com yesidir