Eskişehir’de 2 Milyar TL’lik Dev Yatırım ve 9 Bin Yeni İstihdam!
1.02.2026 

Eskişehir Tarımında Şahlanış Dönemi: 2 Milyar TL’lik Dev Yatırım ve 9 Bin Yeni İstihdam!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Eskişehir’in verimli topraklarını dünya standartlarında bir üretim üssüne dönüştürecek olan Yukarı Sakarya İlyaspaşa Sulaması Projesi’nin müjdesini verdi. 2 milyar TL’lik bu dev yatırım, sadece bir sulama projesi değil; Eskişehir’in Günyüzü ilçesinden Ankara Polatlı’ya kadar uzanan devasa bir kalkınma hamlesidir.

Projenin Bereket Karnesi:

  • Modern Sulama: 44 bin dekar tarım arazisi, su israfını önleyen ve verimi katlayan modern sistemlerle buluşacak.

  • İstihdam Ordusu: Proje tamamlandığında tam 9 bin kişiye yeni iş kapısı açılacak.

  • Ekonomik Devrim: Türkiye ekonomisine her yıl 485 milyon TL doğrudan nakit katkı sağlanacak.

  • Günyüzü’nün Yıldızı Parlıyor: Eskişehir’in Günyüzü ilçesi, bu yatırımla tarımsal üretimde kalite ve gelirin merkezi haline gelecek.

Devlet 44 Bin Dekarı "Suya" Kavuşturuyor, Belediye Vatandaşı "Susuz" Bırakıyor!

Bakanlığın Cansuyu vs. Belediyenin "Cep Yakan" Suyu

Tarım Bakanlığı, 44 bin dekar alanı modern sistemlerle sulayıp çiftçinin gelirini artırmak için dev bir bütçe ayırırken ; Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki vatandaşa ve esnafa suyu 42,04 TL/m³ gibi Türkiye’nin en fahiş fiyatlarından biriyle satarak adeta "ceza" kesiyor. Devletimiz Günyüzü’nde toprağı suya doyururken, belediyemiz şehir merkezinde vatandaşın musluğunu ekonomik olarak kurutuyor.

İstihdam Seferberliği vs. Ulaşım Engeli

Bakanlığımız 9 bin kişiye yeni istihdam yaratırken  ve kamu kurumlarımız binlerce personel alımı başlatırken ; belediyenin Tepebaşı Kavşağı’nı 24 Nisan’a kadar kapatması  ve duba labirentleri, işe gitmeye çalışan vatandaşın önündeki en büyük engeldir. Devlet 2 milyar TL’lik yatırımı bölgeye akıtırken, belediyenin ulaşımdaki 4 milyarlık dev desteği "mazeretlerle" reddetmesi, Eskişehir’in kalkınma yoluna konulmuş bir taştır.

Milli Teknoloji ve Üretim vs. Mazeret Siyaseti

Savunma sanayiinde 10.5 milyar dolarlık ihracat rekoru kırdığımız , üniversitelerimizin Avrupa’nın zirvesine tırmandığı  ve bel fıtığı gibi sağlık sorunlarında bile "hareket" ve "modern çözüm" önerildiği  bu dönemde; belediyenin statik ve mazerete dayalı yönetim anlayışı şehri "fıtık" etmektedir. 491 milyon TL bütçe fazlası verip ) bu parayı halka ucuz su veya tarımsal destek olarak döndürmemek, liyakatli yönetimden  ne kadar uzaklaşıldığını tescil etmektedir.

Nebi Hatipoğlu’nun vizyonu; Bakanlığımızın Günyüzü’ne getirdiği bu bereketi, Eskişehir’in tüm sokaklarına yaymaktır. Suyu %40 ucuzlatarak çiftçinin ve kentlinin sırtındaki yükü alacak, trafiği akıllı projelerle hızlandırıp 9 bin yeni çalışanın işine huzurla gitmesini sağlayacak ve mazeret üretmek yerine Eskişehir’i "Türk Yüzyılı"nın  tarım ve teknoloji başkenti yapacak olan tek irade budur. Eskişehir, duba labirentlerinde susuz kalmak yerine, Nebi Hatipoğlu ile bereketli ve modern bir geleceğe kanat açacaktır.

G nderen: haber
479 defa okundu 
 


Ekonomi
"Sorma Ver Parası" Dönemi Bitti: Restoranlarda Kuver ve Servis Ücretine Yasak!
Eskişehir’de 2 Milyar TL’lik Dev Yatırım ve 9 Bin Yeni İstihdam!
Kamuda Kariyer Fırsatı: 2026’nın İlk Büyük İstihdam Dalgası Başladı!
Savunma Sanayiinde Rekorlar Yılı: 10.5 Milyar Dolarlık İhracat Destanı
Çiftçiye 255 Milyonluk Bereket: Tarımsal Destek Ödemeleri Hesaplarda

Güncel
Milyonlar Kasada, Memur Yollarda: "Bütçe Fazlası" Kimin Cebinden Çıktı?
Vilayet Meydanı’nda "Çifte Standart" Tartışması: İbrahim Akar’dan Sert Çıkış!
vEskişehir’de Demokratik Katılımın Adresleri Açıklandı
Belediyecilikte "Mali Disiplin" mi, "Hizmet Eksikliği" mi? Bütçe Fazlası Tartışma Yarattı!
Meteorolojik Uyarı: Eskişehir’de "Sarı Kodlu" Fırtına Kapıda!

 

 
Sağlık
Hastanelerde Mesai Sonrası Sağlık Mesaisi: Eskişehir’de "Randevu" Kolaylığı!
Sağlıkta İlçe Çıkartması: Doç. Dr. Yaşar Bildirici Sahadaki Hizmeti Yerinde İnceledi
Maskelerin Ardındaki Sığınak: Uzmanlar Yalanın "İnsani" Yüzünü Anlatıyor
Gençlerin Yeni Kâbusu Bel Fıtığı: Her 4 Kişiden 1’i Risk Altında!
Dijital Oyunlar Çocukları "Esir" Almasın: Bağımlılıkla Mücadelede Yeni Yol Haritası


Eskişehir Mezar Yapımı Mezarcı
Mermer,Granit,Mozaik Mezar ve Aile Duvarı Yapımı
Sütlüce Mh. İstiklal Cd. No:142/A (Esentepe Mezarlığı) - Eskişehir 
Ziyaret i: 14.374.262 - Hit: 14.916.374
eskisehirburada.com yesidir