Yüreklerde Coşku, Ellerde Fener: Eskişehir Ramazan’ı Tekbirlerle Karşıladı
19.02.2026 

Minik Ellerde Fenerler, Yüreklerde Ramazan Sevinci: Eskişehir’de Işıltılı Karşılama

Eskişehir Sokaklarında Işık Seli: Çocukların Fenerleri Ramazan’ı Müjdeledi

Eskişehir, Ramazan ayının manevi iklimine "Ramazan Fener Alayı" ile merhaba dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eskişehir Kardeşlik Platformu koordinesinde düzenlenen etkinlikte, yüzlerce çocuk ve vatandaş ellerinde fenerlerle sokakları aydınlattı. Reşadiye Camii önünde başlayan ve Çarşı Camii’ne kadar devam eden yürüyüşte, yediden yetmişe her yaştan Eskişehirli, Türk bayrakları ve tekbirler eşliğinde Ramazan coşkusunu kentin kalbine taşıdı.

"Amacımız Ramazan Sevgisini Belleklere Kazımak"

Etkinliğin mimarlarından Eskişehir İl Müftüsü Muharrem Gül, yürüyüşün temel amacının çocuklara Ramazan’ın güzelliğini ve oruç sevgisini aşılamak olduğunu vurguladı. Müftü Gül, "Çocuklarımızın belleklerinde bu ayı güzel bir hatıra olarak bırakmak istedik. Yürüyüş sonunda onlara boyama kitapları ve çeşitli hediyeler vererek bu sevinci taçlandırdık. Gaye, Ramazan’ın sadece bir ibadet ayı değil, aynı zamanda bir coşku mevsimi olduğunu hissettirmektir" dedi.

Balkan Gelenekleri Eskişehir Sokaklarında

Müftü Gül, fener alayı geleneğinin tarihsel kökenine de dikkat çekerek, bu etkinliğin Balkanlar’daki kadim Ramazan karşılama törenlerinden ilham aldığını belirtti. Balkanlar’da her yıl büyük bir heyecanla düzenlenen bu geleneğin artık Eskişehir’in de bir parçası haline gelmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Gül, bu tür etkinliklerin şehrin kültürel ve manevi dokusunu güçlendirdiğini ifade etti.

Birlik, Beraberlik Ve Dayanışma Mesajı

Ramazan ayının sadece bir karşılama töreninden ibaret olmadığını hatırlatan İl Müftüsü Muharrem Gül, bu ayın özünde paylaşma ve dayanışmanın yattığını söyledi. "Fakirlerimizle iftar sofralarımızı paylaşıyoruz; zekat ve sadakalarımızla ihtiyaç sahiplerine el uzatıyoruz. Eğer çocuklarımızı, gençlerimizi ve dar gelirlilerimizi bu sevince ortak edersek, o zaman gerçek bir bayram yaşayabiliriz" diyen Gül, Eskişehirlilerin birlik içerisinde bayrama kavuşması temennisinde bulundu.

G nderen: haber
1279 defa okundu 
 


Ekonomi
Eskişehir’de Gıda Denetimi: Tüketici Sağlığı İçin Ağır Yaptırımlar Devreye Girdi
Mihalgazi’de Verimli Üretim İçin Teknik Zirve: "Yaprağı Yenen Sebzeler"
Eskişehir Tarımı İçin Çözüm Arayışı: Ankara’da Kritik Ziraat Odaları Zirvesi
Eskişehir’de Arıcılığın Geleceği Erasmus+ "Best Honey" Projesi İle Şekilleniyor
Hedef Ortak Kalkınma: Eskişehir Ve Denizli Sanayi Odaları Arasında Güç Birliği

Güncel
Musluktan Akan Zam, Kafe Sırasında İndirim: Eskişehirlinin Aklıyla Dalga Mı Geçiliyor?
Dede Korkut Parkı’nda Ramazan’ın İlk İftarı Dualarla Yapıldı
Yüreklerde Coşku, Ellerde Fener: Eskişehir Ramazan’ı Tekbirlerle Karşıladı
Odunpazarı’nda Yeni İbadethane: Hacı Abdil Yiğit Camii Kapılarını Açtı
Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz Valiler Buluşması Programına Katıldı

 

 
Sağlık
Ramazan’da Yanlış Beslenme Ritmi Halsizlik Ve Sindirim Sorunlarını Tetikliyor
Ramazan’ın Görünmez Gücü: Sabır, Öz Disiplin ve Toplumsal Aidiyet
Ramazan’da Metabolik Dengeyi Korumanın Yolu: Doğru Sahur ve İftar
Kalp Hastaları İçin Ramazan: Risk Grupları Ve Hayati Öneriler
Kreş Ve Okullarda Enfeksiyon Zincirini Kırmanın Yolları


Eskişehir Mezar Yapımı Mezarcı
Mermer,Granit,Mozaik Mezar ve Aile Duvarı Yapımı
Sütlüce Mh. İstiklal Cd. No:142/A (Esentepe Mezarlığı) - Eskişehir 
Ziyaret i: 14.507.692 - Hit: 15.059.425
eskisehirburada.com yesidir